Perjalanan…~

Bismillahirrahmannirrahim…

Kembara Gong Xi Fa Cai~

7.45 pagi, 16 Februari 2010

Sambil menghayati pantai keindahan ciptaan Allah s.w.t di pagi hari, bersama buah hatiku (lappy and Nikky [sejak bile Nikon ku ada name] ) huhu~ terasa nak menulis pulak pagi ni.. Sekarang penulis berada di Merang, Terengganu, bersama-sama Mama & Abah.. Penulis on the way balik dari menghantar adik ke MTS Amir Indera Putera ke Klang.

Teringat lagu Bingkisan Rindu (bak kata Epul Juniorku ‘lagu tema’ bulan ini)… Perjalanan kita masih jauh, jalanan berliku bakal kita tempuh…Setiap orang akan menempuhi perjalanan yang berlainan cara dan gayanya… Penulis lain dan anda semua juga lain…

Begitu juga sahabat-sahabat yang telah menapak ke alam baru di dalam perjalanan hidup anda… Semoga anda akan terus semangat menempuhi cabaran hidup akan akan mendatang~ 🙂

Gambar Hiasan

Gambar Hiasan

Pertamanya, penulis ingin mengucapkan Tahniah kepada junior-junior Sekolah Hafiz (Ridwan & Nadiah) yang telah melangsungkan Majlis menyambut Menantu pada 14 Februari 2010. Begitu juga kepada Sahabat Rapatku (yang tidak perlu dinyatakan di sini), telah selamat bertunang pada hari yang sama… Salam seribu kemaafan kerana tidak dapat menghadiri majlis kalian kerana dalam perjalanan ke Kelantan pada hari tersebut. Amat terkilan kerana kedua-dua majlis adalah melibatkan orang-orang yang amat rapat dengan penulis,.. Walaupun penulis tidak berada di majlis tersebut, ketahuilah kalian… Doaku setiasa mengiringi kalian selalu dan Semoga kalian gembira dan sentiasa berada fi zhilal rahmahtillah

Pantai Merang Ehem2 Sea Shore

Bersambung…

11.45 malam, 16 Februari 2010

Hajat nak publish malam ni tapi da lewat sgt mcm xde feel la pulak nk buka internet. Kebetulan line xbrape ok. Malam ini, bermalam di rumah Mak Ude kat Kemaman…

Gambar semasa perjalanan dari Kelantan-Merang-Kemaman

Bersambung…

8.29 malam, 17 Februari 2010

Penulis berada di dalam kereta perjalanan balik dari Kuala Tembeling. Sekarang, on the way ke Temerloh.

Sempat singgah untuk mengahayati keindahan ciptaan Allah di Jeti Kuala Tembeling… Mama & Abah da start planning nak pergi ke Taman Negara dengan menaiki bot dari Kuala Tembeling.. huhuJust wait and see je la pasni~

Advertisements

~ by zatieyzulkifli on February 19, 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: